Huiden & Vachten onderhoud

Onderhoudstips wol

Borstel en vacuüm regelmatig om de wol fluffy, zacht en netjes te houden.

Korte wol
Vachten van korte wol kunnen met de hand gewassen worden. Er bestaan speciale reinigingsmiddelen voor wol. Leg het vel plat na het wassen en stretch een aantal keren, zodat de huid niet krimpt tijdens het opdrogen. Laat de vacht dan ook buiten direct zonlicht en directe warmte drogen.

Lange wol
Kleine vlekjes kunnen makkelijk verwijderd worden met een spons of een licht vochtige doek. U kunt speciale vloeibare reinigingsmiddel gebruiken voor wol. Meng het met niet al te veel water en gebruik het schuim om de vacht schoon te maken. Stretch de vacht na het wassen een aantal keren om te voorkomen dat het gaat krimpen. Kam de vacht voorzichtig met een kam om het uit te pluizen.

Geverfde wol
Stel de geverfde huid niet bloot aan direct zonlicht om het vervagen van de kleur te voorkomen. De kleur kan in de wasmachine afgeven, dus u kunt de geverfde wol het beste alleen stomen.

Huiden

De huid kan met de haren mee gestofzuigd worden, doe dit op een zeer lage zuigkracht. Ook kan de huid ter verfrissing uitgeklopt worden. Vuil verwijderen? Gebruik altijd een schone doek. Per ongeluk te lang gewacht met schoonmaken? Opgedroogd vuil kan met een licht vochtige doek verwijderd worden. Droog de huiden nooit in de buurt van de verwarming. Het is aan te raden om de huid af en toe te bevochtigen met een lichte nevel van water, bijvoorbeeld door een plantenspuit. Maak de huid nooit drijfnat.